Head of HR

Job description

Payconiq is een betalingsbedrijf dat momenteel werkzaam is in de Benelux en de ambitie heeft om uit te breiden door heel Europa. Wij zijn een fintech scale up en zijn toonaangevend in de payments industrie waarin we smart processing en payment oplossingen bieden voor Europa. Onze dienstverlening is gericht op het leveren van kwalitatief hoogwaardige IT services in de B2B Payments markt. We zijn een zeer aantrekkelijke werkgever voor getalenteerde, highly skilled en ondernemende collega’s.

De cultuur

We werken hard aan een cultuur waarin we verbonden met elkaar zijn en elkaar vertrouwen. In alles wat we doen, zijn we transparant en doen we zaken met de “menselijke touch”. Hier hoort een structuur bij waarin we elkaar snel en efficiënt vinden, waardoor beslissingen snel kunnen worden genomen. Een platte organisatie, waarin we elkaar uitdagen verantwoordelijkheid te nemen en waarin samenwerken in alles wat we doen centraal staat. Een high performing omgeving, waarin we initiatieven en persoonlijke groei stimuleren. We investeren voortdurend in onze teams, in goed Leiderschap en uiteraard in onze technische capaciteiten en expertise.

Requirements

De functie

We zijn op zoek naar een Head of HR. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het opzetten, optimaliseren en uitvoeren van de totale People Strategy van Payconiq waarbij tevens een sterke focus is op het bewaken van de cultuur. Daarnaast ben je de mentor van het HR team dat bestaat uit 2 HR coördinatoren, die naast operationele core HR activiteiten ook zorg dragen voor de advisering en coaching van de managers. Je bent in staat om de People Strategy te vertalen naar concrete doelen voor jouw team. Je bent onderdeel van het management team en faciliteert het MT en de Board op strategisch en tactisch vlak.

Overige HR activiteiten

 • Begeleiden en ondersteunen van (HR)veranderprocessen
 • Ontwikkelen & implementeren van vernieuwend HR beleid, waaronder een aantrekkelijke beloningssystematiek
 • Adviseren over en participeren in de ontwikkeling van een organisatiestructuur die aansluit bij de visie
 • Ondersteuning van een flexibel resourcing proces/model op tactisch strategisch niveau
 • Bijdragen aan de ontwikkeling van Leiderschap, eigenaarschap en persoonlijke verantwoordelijkheid
 • Optimaliseren en standaardiseren van HR-processen met als doel deze zo efficiënt mogelijk te organiseren en te automatiseren.

Jouw profiel
De ideale kandidaat is een HR professional met tenminste 10 jaar ervaring. Bij voorkeur in een dynamische, internationale omgeving waar je onderdeel bent geweest van het management team. Daarnaast ben je in het bezit van:

 • Wo werk- en denkniveau, waarbij kennis van het arbeidsrecht noodzakelijk is
 • Ervaring met het opzetten EN afronden van HR projecten
 • Uitstekende vaardigheden op het gebied van stakeholdermanagement
 • Goede communicator, je kunt werken in en met een team en bent flexibel
 • Een rolmodel voor de Payconiq-waarden om de gewenste cultuur te creëren
 • Authentiek, energiek, ambitieus en proactief
 • Vloeiend Engels en Nederlands in woord en geschrift

Wij bieden

Jouw salarisschaal kent een bandbreedte tussen de EUR : 80.000 en 104.000. Daarnaast bieden we je een 5% trainings-en opleidingsbudget boven op je salaris.